Katthotellet

Välkommen till Lilla Katthotellet!

Det är jag, Linda, som tar hand om din katt här på hotellet. Jag har ett stort kattintresse, läser det mesta jag kan komma över, har fött upp några kullar av rasen Ragdoll och ställt ut en del.

Sälja djur var inte riktigt för mig så nu har jag bara sällskapskatter, en Ragdoll, en Brittiskt långhår och en huskatt.

Kattpensionatet är nyöppnat 2020 och startade tyvärr med att Coronaviruset spred sig över världen.

Jag har dock haft hundpensionat sedan 2014, så önskar man läsa recensioner från mina gäster finns det några stycken på Lilla Hundhotellets facebooksida.

 

På hotellet finns tre platser i stora rum och samtliga med tillgång till utegård. Måtten på rummen är 7 m2 + utegård 11,5 m2, så din katt bor på totalt 18,5 m2.

Katterna bor i eget hus frånskilda från hundarna. Eftersom jag endast har tre platser även för hund så är här lugnt och gemytligt. 

Jag har också högra krav på att hundarna trivs och mår bra hos mig vilket innebär att detta är ett väldigt harmoniskt och tyst pensionat. Katterna blir med andra ord inte störda av hundarna.

 

Bokning av plats sker via telefon eller mail. Se under fliken kontakt.

Vid bokning kommer du att få ett mail med bokningsbekräftelse, faktura, inackorderingsavtal och en lista du ska fylla i med viktiga uppgifter om din katt.

 

Vill man komma på besök är det bara att höra av sig och boka tid!

 

Verksamheten är godkänd av Länsstyrelsen.

 

Prislista/dygn

Minimidebitering 750 kr

1 katt 230 kr

2 katter 300 kr

3 katter 370 kr

4 katter 440 kr

 

Storhelger tillkommer 50 kr/dygn.

Som storhelg räknas:

Nyårsafton och nyårsdag

Långfredagen, påskafton, påskdagen och annandagpåsk

Pingstafton och pingstdagen

Midsommarafton och midsommardagen

Julafton, juldagen och annandag jul

 

Avbokningsregler samma som för hund, se under fliken info/priser.

 

Lätt medicinering ingår i priset, dvs katt som är medgörlig och tar sin medicin utan större problem.

Katten ska vara frisk och fri från ohyra. Katter som får gå ut ska vara ohyresbehandlade och avmaskade minst en vecka innan incheckning. 

Katter med kroniska, ej smittsamma, sjukdomar tex njur- och hjärtproblem ska ha veterinärintyg på att de klarar av en pensionatsvistelse.

Torrfoder tar varje husse och matte själv med sig eftersom jag tycker det är viktigt att katten äter det foder den är van vid, både miljöombyte och foderbyte kan annars röra upp kattens mage. Ett kvällsmål med mjukmat ingår, alltid spannmålsfri sort tex Bozita eller Mjau.

Alla katter ska vara grundvaccinerade och därefter vaccinerade årligen och katter över 6 månader ska vara kastrerade, för honkatter går det även bra med p-piller.

Tänk på att det måste ha gått minst 14 dagar mellan vaccinationstillfället och incheckningsdagen.

Katt utan giltigt vaccinationsintyg tas ej emot! 

En vistelse här innebär boende i ett stort härligt rum med tillgång till utegård med utsikt in i skogen, kattlåda, sand, hyllor och möbler att ligga i och på, klösställning, filtar, mjukmat, godis, vattenskål och sist men inte minst sällskap, lek, klappar, mys och kamning för de som gillar det.

Allt saneras noggrant mellan varje gäst och mellan rummen och rastgårdarna är det dubbla galler för att undvika smittspridning i så stor utsträckning som det går.